Кардинал Мюллер: рухові ЛГБТ не йдеться про гідність людини

Із кардиналом Герхардом Мюллером, префектом Конгрегації віровчення у 2012-1017 роках, поспілкувався журналіст польського видання «Nasz Dziennik». У розмові було, зокрема, згадано нещодавню проповідь митрополита Краківського Марека Єндрашевського, який застеріг від гендерної ідеології, говорячи про «веселкову заразу», що загрожує сучасній Польщі.

Лівацькі середовища розбурхали агресивну кампанію проти архієпископа, вимагаючи його відставки. Колишнього префекта Конгрегації віровчення запитали, як він оцінює цю атаку на одного з провідних пастирів Польської Церкви. — Представники ЛГБТ не мають аргументів і тому так реагують, — відповів кардинал Мюллер. — Вимога зречення архієпископа це нечувана атака на свободу релігії, бо архієпископа встановив Христос і ніхто не може його зняти з уряду чи примусити до зречення. Я на сто відсотків стою по стороні отця-архієпископа Марека Єндрашевського, вся Церква стоїть по його стороні. Католицька Церква — це єдина спільнота вірних, яка у повноті визнає гідність кожної людини, незалежно від її особистої ситуації.

Натомість рухові ЛГБТ не йдеться про гідність тих людей, а про їх інструменталізацію заради цілей своєї ідеології, що ворожа людині. Зрештою, за часів націонал-соціалізму в Німеччині чи комунізму ворожі Церкві гоніння коштували життя багатьом священникам, а чимало мирян потрапили до ув’язнень. Тому ми сьогодні не потребуємо повчань, що таке гідність людини, свобода, демократія. На цьому полі Католицька Церква, також і в Польщі, має найвищі заслуги за всю історію, які є взірцем для цілого людства. Лівацькі середовища заперечують, що існує ідеологія ЛГБТ… Однак і комуністи також твердили, що комунізм це не ідеологія, що він будується на науці… Ми знаємо з емріпичних наук та з Об’явлення, що людина існує як чоловік та жінка. Це істина, яку підриває ідеологія ЛГБТ. Коли є чоловіки і жінки, то і також і народи, з власною ідентичністю, мовою, культурою, історією. То не ЛГБТ створило Польщу і не ЛГБТ може зробити так, що вона надалі існуватиме. Також ЛГБТ не здатне спасти людство! Тому що ця ідеологія — це атака на сім’ю, суспільство і державу. У світовому масштабі пропаганда цієї фальшивої ідеології зараз набрала сили. Але у 1920-х роках вигадали, що комунізм благополучно запанує по всьому світу. Потім — що в Європі запанує фашизм. Тоді як справжня перемога — це питання не гучного крику пропагандистів, а тільки питання правди. Тому що реальною та істинною основою для всіх є турбота про добре майбуття людини, сім’є, народу, людства. Цього не гарантує рух ЛГБТ.
Джерело: CREDO: https://credo.pro/2019/08