Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив Соборне Таїнство Єлеопомазання, в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці

5 квітня в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці (вул. Пасічна, 83) відбулось соборне Таїнство Єлеопомазання, яке очолив Вискокопреосвящений владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у співслужінні собору парафіяльних священиків.

Архиєрей у своїй катехизі про Таїнство Єлеопомазання подав вірним важливу інформацію про це Таїнство, зокрема про те, коли і над ким його слід звершувати, а також кому заборонено приймати це Таїнство. Владика, наголосив, що це одне із семи Таїнств Церкви, встановлене ще за часів апостолів, через яке віруючі отримують зцілення від тілесних і духовних недуг.

Нагадаємо, що призначення Таїнства Єлеопомазання — цілковите зцілення людини. У молитвах, що читаються при звершенні цієї святої тайни, неодноразово звертаються до Господа Бога з проханням про прощення гріхів страждаючих та про їх одужання.

Саме тілесне зцілення у молитвах Таїнства ставиться у залежність від зцілення душевного, для якого необхідне покаяння, тобто прощення гріхів, поєднане з твердою обіцянкою виправити своє життя відповідно до заповідей Божих. Свою іншу назву ― Соборування  ― це Таїнство отримало через те, що за традицією здійснюється воно собором священиків.