Відтворено вигляд тіла Ісуса Христа, використовуючи Туринську Плащаницю

“Ми віримо що маємо точну копію вигляду Ісуса в цьому світі,” сказав професор Джуліо Фанті з університету міста Падуа.

Ця статуя є трьохмірним представленням Христа в дійсному розмірі. Вона створена завдяки точним вимірам взятим з тканини в яку було загорнуто його тіло після розпяття,” пояснив Джуліо Фанті, викладач предмету механічних та температурних вимірювань в університеті міста Падуа. Використовуючи зроблені ним виміри, професор створив копію котра, як він стверджує, дозволяє йому стверджувати, що це є дійсний вигляд розпятого Христа.

“Одже, ми віримо що ми остаточно маємо точне представлення того, як Ісус виглядав на цій землі. Від нині, Він не може бути зображуваний без врахування цього вигляду.” Професор надав есклюзивне інтервю про свою роботу періодичному виданню Chi, в якому він сказав:” Згідно наших досліджень, Ісус був чоловіком виняткової краси. Довговязий, але дуже міцний, він був близько 5 футів 11 дюймів (180 см) заввишки, коли середній зріст того часу становив 5 футів 5 дюймів (165см). Також він справляв чарівне та величне враження.” (Vatican Insider)

Протягом дослідженя та проектування фігури, Фанті нарахував численні рани на тілі Ісуса:

На плащаниці, я налічив 370 ран від бичування, і це без ран на його боках, котрі плащаниця не показує, бо огортала бік та фронтальну частини тіла. Ми можемо припустити, що в загальному, щонайменше їх було 600 ударів. Також реконструкція фігури свідчить, що в момент смерті, Христос повис в напрямку на право, тому що його праве плече було зміщене так сильно, що нерви були пошкоджені. (Il Mattino di Padova)

Джерело aleteia

З англійської переклав: Остап Демкович

Більше про Туринську Плащаницю на ДивенСвіт