У нашому храмі відбувся Чин Соборування


25 грудня в нашому храмі відбувся Чин Соборування. Очолив Чин Соборування  отець Петро Рак, адміністратор храму храму Благовіщення Пресвятої Богородиці, у співслужінні собору священиків.

Перед Чином Соборування, о. Петро розповів вірним про це Таїнство Єлеопомазання. Це одне із семи Таїнств Церкви, встановлене ще за часів апостолів, через яке віруючі отримують зцілення від тілесних і духовних недуг. Свою іншу назву ― Соборування  ― це Таїнство отримало через те, що за традицією здійснюється воно собором священиків.

Нагадаємо, що призначення таїнства Соборування — цілковите зцілення людини. У молитвах, що читаються при звершенні таїнства, неодноразово звертаються до Бога прохання про прощення гріхів страждаючих та про їх одужання.
Саме тілесне зцілення у молитвах Таїнства ставиться у залежність від зцілення душевного, для якого необхідне покаяння, тобто прощення гріхів, поєднане з твердою обіцянкою виправити своє життя відповідно до заповідей Божих.

Дякуємо за молитовний супровід хору “Клірос” та всім нашим  парафіянам, які чисельно зібрались, щоб взяти участь у цьому Таїнстві.