У неділю 17 грудня, у нашому храмі відбудеться спільна молитва і зустріч з дітьми з дитячого будинку. Просимо активно долучитись

Наступної Неділі 17 грудня, на Літургію о 12 год. до нас прийдуть діти сироти з будинку сімейного типу. Їх буде близько 15 осіб разом з вихователями. Діти будуть різного віку. Після Літургії, у приміщенні нижнього храму, Ви можете краще з ними познайомитись, поспілкуватися.

“Не залишай мене!” – так називається цей проект.
МЕТА проекту:
Допомогти дітям адаптуватись у суспільстві починаючи вже з шкільних років;
Відкрити для них парафію, де їх приймають (багато дітей є зі Львова та області). Для них інтернат стає рідним домом де їх годують, одягають, навчають… в багатьох закладах є каплиці де капелан разом з дітьми молиться, сповідає їх.

Певну, духовну складову вони теж отримують у стінах інтернатного закладу. Але, коли приходить час і вони покидають інтернат – в їхньому розумінні вони втрачають доступ до того всього що було в його стінах, в тому числі і духовну складову. Тому відвідини парафій, знайомство з місцевим священиком, спілкування і частування з парафіянами дає відчуття “бути прийнятим”. Тому є велика ймовірність того, що по закінченні закладу молода особа зможе переступити поріг храму і бути практикуючим християнином.

Спілкування і знайомство з парафіянами дає можливість дітям знаходити нових друзів, а парафіянам розуміння того, в якому напрямку може розвиватись їх соціальне служіння в рамках парафіяльної спільноти і таким чином втілювати заклик: «Жива Парафія – місце зустрічі з Живим Христом».

Це є одноразова зустріч спрямована виключно на прийняття дітей і підтримання духу служіння парафіян.Якщо парафія відчуватиме, що може заопікуватись однією сиротою, то Центром опіки дітей сиріт є розпрацьований наступний крок до систематичного втілення цього служіння – «ОДНА ЦЕРКВА – ОДНА ДИТИНА – ОДНА РОДИНА», який здійснюється вже у декількох парафіях Львова у співпраці з Комісією Родини та Службою у справах дітей.

Всіх хто зацікавиться такою зустріччю, просимо зголоситись до захристії і записатись. На цю зустріч також можете принести з дому свої почастунки (власна випічка, печиво до чаю) для дітей. Сподіваємось проблематика дітей сиріт не залишить нікого байдужими. Таким чином, ми можемо стати, своєрідним святим Миколаєм, який старався робити всім добро та опікувався потребуючими.