Напередодні 21-ї Неділі по Зісланні Святого Духа та Св. мч. Лонгина сотника, в нашому храмі відбулись Всенічні Чування-Агрипнія

Напередодні 21-ї Неділі по Зісланні Святого Духа та Св. мч. Лонгина сотника, Літургійна спільнота “ПЕРЕДАННЯ” разом з вірянами храму Благовіщення Пресвятої Богородиці молились Всенічні Чування-Агрипінію. Приємно було бачити також і паломників із Словаччини, які прибули до нас на чування.

Також разом із нами молився о. Хризостомос (Канавакіс): монах, довголітній вчитель під час літніх англомовних шкіл, які організовує Український Католицький Університет.

Всенішна служба – це богослужіння, яке здійснюється увечері напередодні неділі, або тих свят, що особливо відзначаються (дванадесяті, великі та храмові церковні свята). Всенішну служать урочисто, а складається вона з Вечірні, Утрені і Першого Часу. Всенішною ця служба називається тому, що в давнину вона продовжувалася з пізнього вечора до світанку.

Вечірня розпочинає всенішне бдініє. Ще у старозавітні часи, при заході сонця, на вівтарі Храму приносилася вечірня жертва, і священнослужителі запалювали світильники – образ світла благодаті Божої, також і людської душі, яка горить полум’ям віри. Разом із кадильним димом, символом благодаті молитви, возносилися до Господа й самі молитви – щирі псалми подяки за те, що дарував Він сили народу Своєму виконувати Заповіді Його протягом дня.

Практика «старозавітної церкви» не знала регулярної нічної молитви. Але вже в писаннях апостольських ми зустрічаємо часте згадування всенічних молінь:  Лк 6:12; Лк 9:28-36; Мт. 26:36-45; Дії 16:25. Про часті бдіння пише апостол Павло: 2Кор 6:5; 2Кор 11:27.

Особлива подяка хору “Клірос” за співочий супровід Всенічних чувань а також парафіянам, які долучились до цих молінь.

Фото з події: Павла Школки